2e klasse B

5 maart 2024 20:00

J.L. Mossink

Op de doordeweekse dinsdagavond geeft ARC de koppositie uit handen.

Na de nederlaag tegen Ajax moet tegen Foreholte de draad weer op worden gepakt. Het is wat puzzelen met een te grote ziekenboeg. Er wordt een opstelling gemaakt waarmee Foreholte moet worden bestreden. De dames van Foreholte hebben besloten om vanuit een compacte verdediging te spelen en hun kansen af te wachten. Het lukt ARC door een laag tempo en statisch spel niet om Foreholte uit elkaar te spelen. Helaas lukt het Foreholte wel om af en toe dreigend door te komen, met halverwege de eerste helft een fatale fout van de ARC verdediging die nog wel afgewend wordt door Romy, maar niet voldoende, waardoor de bal ingeschoten kan worden. Dit schot op doel wordt met een onbedoelde handsbal door Meike uit het doel gehouden waardoor er geel en een penalty tegen ARC wordt gegeven. De 0-1 zit erin en gezien het aantal kansen die ARC creëert belooft het een moeizame avond te worden.

De tweede helft speelt ARC met wat meer passie, al wordt er nog steeds niet echt iets gecreëerd. Foreholte speelt het spel goed, door eigenlijk niet te voetballen, veel op de grond te liggen en alles aan te grijpen het tempo uit de wedstrijd te halen. Helaas wordt het antivoetbal beloond met een overwinning voor Foreholte. Uiteindelijk draait het om die 3 punten waar ARC dit keer ook geen aanspraak op kan maken.

Zaterdag de rug rechten en op naar DVVA vr1 (14:30 sportpark Drieburg Amsterdam)