Teamnieuws

Scorend vermogen moet echt veel beter in 2024.

18 december 10:00  De laatste oefenpartij was afgelopen zaterdag tegen Roda’46 uit Leusden. De donderdag ervoor was er een gezellig samenzijn om de eerste seizoenshelft af te sluiten. Een kleine selectie moest de strijd aangaan deze zaterdag. Philemon en Zine zijn beide nog geblesseerd. Milan was afwezig wegens schoolverplichtingen en tot overmaat van ramp blesseerde Nabil zich ook nog eens tijdens de warming-up. Linksom of rechtsom, iedereen wilde een goed laatste resultaat neerzetten. Het eerste gedeelte was redelijk gelijk opgaand. De eerste serieuze kans van ARC. In de 5e minuut is er de toegekende vrije trap, net buiten het 16-meter gebied. Een ideale mogelijkheid voor Dean om de score te openen. Dean richt zijn vizier helaas iets te hoog en schiet rakelings de bal over de kruising van het Roda doel. Daarna een kans van Lucas die zijn schot gepakt zag worden door de Roda doelman. Sven moet een schot van Roda onschadelijk maken om erger te voorkomen. Ook Sven ziet een poging gepakt worden door de Roda doelman. Rond 30e minuut heeft ARC alle geluk van de wereld. Een Rodaschot gaat langs Sven heen en de bal die van de paal terug het veld inkomt wordt uiteindelijk gepakt door Sven. ARC doet via Youssef weer iets terug maar zijn inzet wordt gepakt door de doelman. Beide keepers houden hun doel schoon. Roda voert de druk op en de slimme voorwaartsen spelen de verdediging van ARC heel slim uit en scoren de 1-0. Een voorzet van Julian op Tim levert niet het gewenste resultaat op omdat laatstgenoemde zijn schot te weinig kracht meegeeft om de doelman van Roda te verschalken. Dan is het in de laatste minuut dat Roda op slag van rust nog heel simpel op een 2-0 voorsprong komt omdat de concentratie van ARC even verslapte. Na rust begint ARC direct de draad weer op te pakken. Een kans van Julian in de 47e minuut levert helaas niets op. En dan is het Julian die hierna wel succesvol is door in de lange hoek de aansluitingstreffer te scoren na een assist van Youssef. Een 2-1 stand die weer mogelijkheden bieden om dichterbij te komen. Roda dat toch heel gevaarlijk blijft met snelle uitvallen is de 67e minuut wederom succesvol. Een voorzet van Roda komt via een kopbal op de lat en uit de rebound hiervan scoort het 3-1. Roda is in deze fase de bovenliggende partij en krijgt mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de verdediging van ARC recht zijn rug. Met name Olivier en de onvermoeibare Boy houden ARC voortdurend op de been. In de 72e minuut is er een flipperkast situatie in het 16 meter gebied van ARC. Het mag een wonder heten dat hieruit niet gescoord is door Roda. ARC heeft het heel moeilijk en komt maar sporadisch onder de druk uit. Youssef probeert het nog maar eens, geeft de bal af op Sven, maar deze kan de kans niet verzilveren omdat hij de bal niet goed kon controleren. Jauke verricht ook nog een schitterende save in de 80e minuut. Roda dringt niet meer veel aan. Sven die nog een voorzet geeft op Julian maar die schiet helaas naast. De slotminuten zijn toch voor ARC. Jauke redt met een show-achtige duik, maar moet seconden later zich volledig strekken om de bal uit de beneden hoek van het doel te ranselen. In de Dying-seconds is het Julian die goed doorgaat en de vrijstaande Kindyee ziet staan. Kyndee laat deze kans niet aan zich voorbijgaan en tikt van dichtbij de 3-2 tegen het net. Hiermee laat het toch ook zien, dat als er slimmer met kansen wordt omgegaan er meer doelpunten gescoord zouden zijn. Dit is natuurlijk een under-statement maar het dekt zeker de lading van deze opmerking. Niet alleen in deze wedstrijd maar dit geldt eigenlijk voor alle eerder gespeelde duels. Als in 2024 de blessures weer hersteld zijn en we weer over een volle selectie kunnen beschikken gaat hier zeker de focus op liggen. Via dit kanaal wil ik en uiteraard ook beide trainers de ouders bedanken die elke zaterdag de vlag ter hand willen nemen om zo onze spelers te ondersteunen. Ook de trouwe supporters die door weer en wind onze spelers steunen willen we natuurlijk niet vergeten. Ook de ouders die wekelijks de wastas doen voor het team, heel veel dank daarvoor. Verder wensen we iedereen fijne kerstdagen en een voorspoedig maar bovenal ook een gezond en een liefdevol 2024 toe. We zien iedereen in 2024 weer graag terug langs de velden. WiSp

23x gelezen

Derby oefenwinst voor Alphense Boys.

25 juni 20:45  Een affiche waar iedereen in Alphen aan den Rijn voor naar de velden wil komen. ARC wilde natuurlijk wat goed maken na de 1-6 nederlaag, afgelopen donderdag tegen Hercules. Hoewel Alphense Boys in de eerste fase gevaarlijker was dan ARC, ging Julian in de 8e minuut goed door en gaf een prima voorzet maar deze werd onderschept door Alphense Boys doelman. Het moest echter in 11e minuut toch een doelpunt incasseren door een wel heel makkelijk gegeven strafschop. Alphense Boys benutte dit buitenkansje en kwam op 1-0. In de 22e minuut is het wederom Julian die opstoomt op rechts, maar de gegeven voorzet verdwijnt in het niets omdat er niet tijdig wordt aangesloten. Milan en Kyan worden vervangen door Philemon en Lucas. Julian gaat weer in de aanval maar verspeelt hierbij ongelukkig de bal. Een aanval van Alphense Boys wordt nog verwerkt door Sven maar in de rebound is het wel raak in de 41e minuut voor Alphense Boys en scoort van dichtbij de 2-0. Dit is tevens de ruststand. Een stand die nog alles open laat voor een goed eindresultaat. Maar in de 50e minuut is het dan toch weer een onachtzaamheid in de verdediging en Alphense Boys scoort vrij eenvoudig de 3-0. Hierna krijgt Tim een kans, maar schiet naast. En in de 55e minuut voltrekt er zich wederom verdedigingsfout door een miscommunicatie tussen Sven en Nabil waardoor Alphense Boys goedkoop aan de 4-0 voorsprong komt. Alphense Boys blijft aandringen en ARC loopt achter de feiten aan. Al dan niet uit buitenspelpositie scoort Alphense Boys de 5-0 in de 58e minuut. Tim en Yousseff gaan er uit en daarvoor komen Milan en Zine er in. Rond de 60e minuut is er een slippertje van Sven waardoor Alphense Boys op 6-0 komt. In de 63e maakt de Alphense Boys verdediging op randje 16 meter een overtreding. De resoluut toegekende penalty wordt door Dean feilloos benut en tekent de 6-1 aan. Het restant van de wedstrijd is dan eigenlijk al een formaliteit. ARC heeft niet de kracht meer om de uitslag iets positiever te doen laten lijken. Bij Alphense Boys was dat blijkbaar iets anders, want Alphense Boys scoort nog in de 75e minuut de 7-1 en in de slotminuten wist het ook nog de 8-1 te maken door met een kopbal doel te treffen. Wederom een wedstrijd waar zeker nog op teruggekomen gaat worden in het vervolg op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Deze toch ietwat geflatteerde uitslag neemt niet weg dat Alphense Boys de geboden mogelijkheden feilloos en efficiënt wist te benutten en dan ook de terechte winnaar van deze Derby was. ARC heeft een goede maand de tijd om weer op stoom komen voor de voortzetting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training is op zaterdag 5 augustus. Nu eerst maar genieten van de vrije dagen en dan vol vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen. Tot dan! WiSp

55x gelezen

In de 2e helft volledig door het ijs gezakt.

24 juni 9:15  ARC wist zich ca. 60 minuten redelijk goed staande te houden. In de 25 e minuut was het echter Hercules dat op 0-1 kwam. Waar in de voorbespreking nog voor gewaarschuwd was om de as goed dicht te houden gaat het helaas toch fout. Jauke kon zijn hand nog tegen de bal krijgen maar uiteindelijk verdwijnt de bal toch in het doel. ARC krijgt ook kansen. Een voorzet van Zine gaat voorlangs. Yousseff gaat goed door maar de Hercules doelman pareert zijn inzet vakkundig. Met een 0-1 stand gaat de rust in. Maar na een klein kwartier in de 2e helft is ARC volledig de weg kwijt. Het niet goed opletten in verdedigend opzicht brengt Hercules op een 0-2 voorsprong. Hierna krijgt Yousseff nog een kans maar schiet naast. Hercules komt met geluk op 0-3 voorsprong omdat Philemon de bal nog met zijn rug van richting laat veranderen. ARC kan niet onder de druk van Hercules uitkomen. Een uitbraak op links van Hercules waaruit een voorzet wordt gegeven. Hieruit kan Hercules bijna ongestoord de 0-4 binnentikken. Niet veel later wordt de 0-5 gemaakt, wel of niet in buitenspelpositie. Yousseff krijgt nog een vrije kans maar vergeet de bal af te geven en schiet vervolgens tegen de doelman op. Hercules zorgt in de 85e minuut ervoor dat de gifbeker volledig leeg moet door de 0-6 kinderlijk eenvoudig binnen te tikken. Begrijpelijk dat er veel werk voor de trainers staf ligt. Zaterdagmiddag 24 juni is er op Sportpark de Bijlen het volgende oefenduel tegen plaatsgenoot Alphense Boys. Een ontmoeting die altijd bol staat van sportieve rivaliteit. ARC zal in deze derby-wedstrijd ongetwijfeld willen laten zien dat ze met een goed resultaat huiswaarts keren. De aftrap is om 15.15 uur. WiSp

27x gelezen

Matige tweede helft zorgt voor eerste oefenverlies.

18 juni 17:30  Op een zonovergoten Sportpark Zegersloot stond de eerste oefenwedstrijd van de nieuwe O18-1 selectie onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Feringa op het programma. Aan publieke belangstelling ontbrak het niet voor deze wedstrijd. ARC wordt in de beginfase van de wedstrijd al behoorlijk onder druk gezet. Na 7 minuten doet ARC wat terug maar komt niet tot scoren. Na 17 minuten een dot van een kans voor Yousseff na voorbereidend werk van Zine en Milan. Zijn schot wordt gepakt door de doelman van Spartaan. Hierna redt Boy ARC en vervolgens onderschept Jauke de aanval. Wederom onderschept Boy een aanval van Spartaan. Een schot Yousseff wordt tot corner verwerkt maar hier uit is er geen succes te halen. Jauke wordt vervangen door Sven vanwege een opgelopen blessure. Nabil, Tim, Philemon komen er in. Kindyee, Dean en Youssef uit. Een kopkans van Spartaan gaat rakelings naast de paal achter. Schot Spartaan wordt fraai door Sven tot corner verwerkt. Blessure behandeling Sven. Hij kan gelukkig door en redt vervolgens fantastisch op een inzet van Spartaan. Daarna ziet Tim zijn schotkans naast gaat. In de 39e minuut is er de schitterende actie van Zine, die zich vervolgens niet bedenkt en snoeihard uithaalt en de 1-0 scoort in het dak van het doel. Maar nog geen 2 minuten later straft Spartaan een onoplettendheid in de verdediging van ARC heel eenvoudig af en scoort de 1-1. Boy blijft na de rust geblesseerd achter. Een probleem dat ook het afgelopen seizoen een heikel punt was dat ARC niet goed uit de kleedkamer komt. Want nog geen 3 minuten na de rust wordt er verdedigend weer niet goed opgelet en Spartaan scoort eenvoudig de 1-2. En nog geen 2 minuten later minuten later is het weer Spartaan die eenvoudig afstraft en de 1-3 scoort. ARC probeert weer terug in de wedstrijd te komen. Tim doet een poging, maar schiet over. Zine krijgt een kans maar doet helaas een stap teveel en schiet naast. Ook Spartaan wil meer en dringt aan. Een vrije schop van niet ver buiten de zestien wordt tot hoekschop verwerkt. Die vervolgens niets oplevert voor Spartaan. Milan en Yousseff komen er in, Zine en Kyan gaan er uit. Een afstandsschot van Tim wordt gepakt door de keeper. Lucas en Olivier verlaten het veld en Zine en Kyan komen er weer in. ARC probeert nog wat terug te doen maar heeft niet de kracht om Spartaan pijn te doen. Het is Spartaan dat in de 89e minuut heel eenvoudig de 1-4 maakt. Daarna is het Yousseff die schiet en via de keeper gaat de bal over. In de stand komt geen verandering meer en zo verliest ARC op een snikheet Zegersloot de eerste oefen wedstrijd. Gebleken is dat zowel de mentale als ook de fysieke conditie beter zal moeten worden. Donderdagavond is er de volgende oefenwedstrijd op Sportpark Zegersloot. Tegenstander is dan Hercules. De aanvang is 20.00 uur. Tot dan ! Door WiSp

79x gelezen

JO18-1 promoveert naar de 5e divisie!

6 maart 20:00  Na een zwaarbevochte zege tegen koploper Legmeervogels zijn wij als 3e geëindigd in deze zware poule.meer »