N.A. Ooms

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Nat en koud was het en qua voetbal was het ook allemaal niet denderend, dus er was weinig te genieten op Sportpark Zegersloot bij de wedstrijd tegen het Amsterdamse Swift. Achteraf was het wat de ARC-aanhang betreft toch vrij snel vergeten, want de thuisploeg won met 1-0 en dat betekende dat er drie heel belangrijke punten konden worden bijgeschreven.  De nacompetitie om handhaving is daarmee nog niet ontlopen, maar rechtstreekse degradatie lijkt nu toch wel afgewend.

De zege was over de gehele wedstrijd gezien verdiend. Niet omdat ARC zo geweldig speelde, al viel dat in de eerste helft nog alleszins mee, maar omdat de bezoekers in honderd minuten tijd tot geen enkele kans kwam. Daarvoor was het team dat het voornamelijk van het fysieke aspect moet hebben te zwak was en had de Racing-defensie de zaken deze keer goed op orde. Drie mooie aanvallen toverde de thuisploeg de koukleumende bezoekers in de eerste helft voor. In alle gevallen was daarbij de ouderwets sterk spelende Huib Oversloot betrokken. In de eerste twee gevallen bleef een doeltreffende afronding uit, maar  bij poging drie was het in minuut veertig wel raak. Huib stoomde nog maar weer eens op, bleef met wat medewerking van de opponent in balbezit en bediende Ronaldo Lima Duarte Lopes, eindelijk weer fit, op maat en die schoot vrij simpel de 1-0 op het scorebord. Dat zou uiteindelijk ook  de eindstand zijn, al werd het in de slotfase, die wel erg lang duurde, nog best spannend.

In die tweede helft kwam ARC amper meer aan voetballen toe, maar echt nerveus van het vele balbezit van de matige tegenstander hoefde de ploeg toch niet te worden.  Arjan Ouwendijk was in de extra tijd nog even niet al te slim. Hij was het niet helemaal eens met een beslissing van de niet altijd begrepen arbiter Nick Ooms en tikte de bal na een fluitsignaal tegen mem weg. Toen hij daarvoor geel kreeg voorgehouden liet hij opnieuw zijn ongenoegen blijken en dat betekende nog eens geel en dus rood. Dat betekent dus een schorsing, maar drie heel nuttige punten waren binnen.

Alle ogen gaan nu gericht worden op de wel heel interessante wedstrijd op 4 mei; Alphense boys – ARC.

Klik hier voor de foto's (Saskia de West-Berk)