ARC JO18-1

-

HBSS JO18-1

2 april 2024 20:15

Een mix van O18-1 en O17-1 spelers trad aan voor dit duel tegen HBSS uit Schiedam. Van O18-1 waren dat de volgende spelers: Jauke, Olivier, Kindyee, Lucas, Julian, Youssef, Zine, Philemon en Gijs, de overige spelers trainden met O23 mee of waren afwezig. Kyan en Dean nog geblesseerd. Van O17-1 waren de volgende spelers aanwezig: Senn, Levy, Stef, Manish, Daan S, Timo, Jesper, Daan H, Mik, Micah, Mohammed, Cyan en Ties. ARC begon met een ongekende bliksemstart. De klanken van het eerste fluitsignaal waren nog niet weggeëbd of de 1-0 van Zine was al een feit. Pas na 14 minuten was er het eerste slordigheidje in de ARC verdediging dat gelukkig goed afloopt. HBSS begint steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de 16e minuut wordt er wederom niet goed verdedigd en kan HBSS de 1-1 binnentikken. Een minuut later is het wederom HBSS dat met een kopbal in de verre hoek Cyan verrast en de 1-2 aantekent. ARC weet even niet het juiste weerwoord te vinden op de snelle aanvallen van HBSS want nog geen minuut later is het weer raak ,maar de 1-3 werd gemaakt in buitenspelpositie. Een minuut later is het weer HBSS met een scoringskans maar deze wordt overgeschoten. ARC herpakt zich. In de 33e minuut een prima actie van Zine waarna de bal bij Levy komt, die zich geen seconde bedenkt en snoeihard de trekker overhaalt door de 2-2 binnen te schieten. Bij een inzet van HBSS in de 37e minuut komt Cyan lengte tekort en de bal verdwijnt in de verre hoek en zo is het weer 2-3. In de 41e minuut is het Zine die uit een toegekende vrije schop op de rand 16 de bal fraai in het doel laat verdwijnen en zo de gelijkmaker (3-3) voor zijn rekening neemt. Maar op slag van rust moet ARC toch ook weer een doelpunt incasseren en zo wordt er met en 3-4 stand de rust ingegaan. Nadat er weer veel wisselingen gedaan waren startte ARC heel goed na de rust. Al in de 48e minuut scoort Mohammed vanaf ca. 20 meter de 4-4. De wedstrijd blijft na deze goal aardig in evenwicht. Ook wat doelkansen betreft. Een kopbal van Mohammed gaat helaas een meter naast. Daarna krijgt Youssef een dot van een kans maar de HBSS doelman redt adequaat op zijn inzet. Dan een fraaie actie van Manish waaruit Mohammed de bal krijgt, die helaas centimeters naast schiet. Ook een kans voor Timon en Stef leveren geen succes op. Zo lijkt de wedstrijd met een 4-4 stand te eindigen. Echter Jesper schiet in de 88e minuut vanaf ca 30 mtr. snoeihard de 5-4 tegen de touwen en lijkt ARC de overwinning binnen handbereik te hebben, maar HBSS gooit in de slotseconden toch nog roet in het eten door de 5-5 te scoren. Een eindstand waar beide teams wel mee konden leven. Een interessant duel om veel spelers aan het werk te kunnen zien om zo voor het volgend seizoen de nieuwe O19-1 te kunnen samenstellen. Een duel dat eigenlijk geen moment verveelde mede ook door de vele en soms zeer fraaie doelpunten. Zaterdag staat er voor ARC een heel belangrijke wedstrijd uit tegen Rohda’76 op het programma. Beide teams zullen ongetwijfeld voor de volle winst gaan met het oog op kansen voor promotie of zelfs het kampioenschap. Zaterdag begint in Bodegraven de wedstrijd om 11.30 uur. Tot dan.