15 minuten onoplettendheid in de 2e helft zorgt voor een 5-3 nederlaag.

Hercules JO18-1

-

ARC JO18-1

13 januari 2024 11:30

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Hercules die het voortouw nam in de strijd. De razendsnelle buitenspelers zorgden regelmatig voor gevaar. Zo ook in de vijfde minuut. Kyan komt net wat lengte te kort om een aanval over links van Hercules af te wenden. Uit deze voorzet scoort Hercules de 1-0. Hercules blijft gevaarlijk. Sven moet handelend optreden en niet veel later gaat een doorbraak gelukkig voor langs zonder schade aan te richten. Rond de 20e minuut komt ARC met een mooie aanval. Dean geeft de bal door aan Julian die met een diagonaal schot de 1-1 binnenschiet. Rond de 23e minuut moet Kyan met een knieblessure het veld verlaten. Boy is zijn vervanger. Hercules blijft tot aan de rust de gevaarlijkste ploeg. En de rust vangt aan met een 1-1 stand. Tim en Zine komen in het veld voor Sven en Milan. In de 50e minuut is Julian heel dichtbij de 1-2 voorsprong maar zijn poging mislukt van dichtbij het Hercules doel. In de 57e minuut is het wel raak voor ARC. Gijs die via rechts opkomt en de bal afgeeft aan Zine. De honger naar succes na een pittige blessure is er de oorzaak van dat de 1-2 voorsprong nu wel via zijn voet gemaakt wordt. Dean en Youssef worden gewisseld voor Sven en Milan. Rond de 70e minuut moet Sven weer handelend optreden na een genomen vrije trap rand 16 meter. Even later is de verdediging niet bij de les en Hercules scoort van dichtbij de 2-2. Binnen een minuut brengt Hercules de stand op 3-2. Youssef komt er weer in voor Julian. ARC heeft het heel lastig met de aanvallen van Hercules. In de 75e minuut speelt Hercules op links heel eenvoudig de verdediging uit en hierdoor komt de 4-2 op het score bord. Rond de 80e minuut scoort Hercules de 5-2 uit een hoekschop, die van dichtbij in de korte hoek wordt binnengekopt. In de 80e minuut doet ARC wel weer iets terug. Zine soleert in het 16 metergebied en ziet kans om in de verre hoek de 5-3 binnen te schieten. In deze stand komt geen verandering meer. Jammer dat concentratieverlies van ca 15 minuten deze nederlaag tot gevolg heeft. Wellicht had er anders mogelijk een gelijkspelletje ingezeten. Desalniettemin een nuttige oefenpartij waarin Hercules de terechte winnaar was. Als de weergoden het goed met ons voor hebben oefent O18-1 dinsdagavond uit tegen Utrecht United. De aftrap aldaar is om 19.00 uur. Zaterdag wordt op Zegersloot de eerste wedstrijd van de nieuwe competitieronde gespeeld tegen RCL uit Leiderdorp. Daar is de aftrap om 14.15 uur.