Rijnvogels, fc JO18-1

Divisie 6 E

9 maart 2024 14:15

Anoniem

De uitslag doet vermoeden dat deze wedstrijd eenvoudig over de streep werd getrokken, maar menig toeschouwer zal daar vast wel een andere mening over hebben. Vooraf werd nog maar eens benadrukt dat FC Rijnvogels zeker niet onderschat mocht worden. ARC kwam goed uit de startblokken. Binnen een minuut ontstond er al een grote kans. Zine die de bal geeft op Julian die helaas het vizier nog niet scherp had staan en voorlangs schiet. Het zit ARC in de beginfase goed mee want in de 4e minuut wordt Zine gevloerd in het 16 metergebied. Geel voor de Fc Rijnvogels verdediger en een terechte strafschop. Zine eist de bal op en schiet beheerst de 1-0 in de rechterhoek binnen. ARC zoekt waar het kan de aanval op. Uit een hoekschop kopt Olivier fraai in maar de doelman van Fc Rijnvogels voorkomt erger middels een nuttige redding. Maar in de 16e minuut ziet de totale verdediging van ARC er echt niet goed uit en moet het de gelijkmaker incasseren. Niet veel later is Sven wel scherp op een inzet van Fc Rijnvogels. Het spel van ARC wordt er niet beter op. In de 23e minuut kan Kindyee niet goed wegwerken. Ook Sven maakt hierna een inschattingsfout en zo krijgt Fc Rijnvogels wel heel kinderlijk eenvoudig de kans om de 1-2 op het scorebord te krijgen. Niet veel later is het Kindyee die ditmaal erger voorkomt om de bal voor de doellijn weg te schieten nadat Sven was uitgespeeld. ARC probeert zich te herpakken maar slordigheden blijven zich voordoen waardoor er voor Fc Rijnvogels steeds weer kansen ontstaan die gelukkig niet omgezet worden in doelpunten. In de 37e minuut staat de verdediging weer niet goed maar Sven voorkomt ditmaal veel erger. Hierna krabbelt ARC weer op want een minuut later gaat Boy goed door en omspeelt een Fc Rijnvogels verdediger en brengt de bal bij Sven die de gelijkmakende 2-2 maakt. Ook Zine heeft het weer een keer op zijn heupen met een solo maar schiet helaas op de paal maar uit de rebound is Sven heel alert en tikt de 3-2 in de 43e minuut binnen. Ook Lucas gaat mee naar voren maar zijn inzet is niet voldoende om te scoren maar de goed meegelopen Zine onderschept de rebound en maakt op slag van rust de 4-2.

Gesteund door deze voorlopig riante voorsprong is het vertoonde spel van ARC niet hoogdravend. In de 59e minuut is het Milan die met een fraai gekruld schot een poging waagt maar de doelman tikt de bal over de achterlijn. De hoekschop levert helaas niets op. Maar ook Fc Rijnvogels blijft loeren op kansen en een minuut later wordt Gijs overlopen maar Sven brengt redding. Een minuut later komen Youssef en Nabil erin voor Julian en Kindyee. Fc Rijnvogels ruikt dat er wellicht nog wat te halen valt en blijft zoeken naar mogelijkheden maar echt kansen blijven gelukkig uit. Ook ARC krijgt ook weer kansen. Zine draait in het 5 metergebied goed weg maar ziet zijn poging gepakt worden door de doelman. Ook Olivier probeert na aangeven van Zine wederom met een kopbal het doel te raken maar zijn inzet gaat over. Sven moet ook weer handelend optreden op een inzet van Fc Rijnvogels. Ook O17-1 spelers Stef en Senn komen in het veld voor Tim en Gijs rond de 75e minuut. ARC lijkt moeiteloos de eindstreep te halen maar in de 80e minuut straft Fc Rijnvogels een verdedigingsfout van ARC genadeloos af en maakt de 4-3 aansluitingstreffer. Dan bekruipt natuurlijk de angst dat Fc Rijnvogels de gelijkmaker nog gaat maken. Maar ARC blijft gelukkig overeind en krijgt zelfs nog enkele kansen. Milan schiet uit de draai maar de keeper pareert de bal. Niet veel later krijg Stef ook nog een kans op aangeven van Milan, maar Stef schiet voorlangs. Het blijft spannend tot het laatste fluitsignaal. Maar in de blessure tijd komt er toch nog een mooi slot aan de wedstrijd. Zine die in de blessuretijd nog een keer aanzet maar ziet zijn inzet via een ongelukkige Fc Rijnvogels verdediger toch in het doel verdwijnen en de 5-3 op het scorebord komt. Vlak hierna floot de goed fluitende scheidsrechter voor de laatste maal. We kunnen concluderen dat de overwinning verdiend is maar het vertoonde spel van ARC kant was bij vlagen wel heel matig. Een nuttige overwinning die hard nodig was, want ook Meerburg en naaste concurrent FC Lisse wisten hun wedstrijd met winst te beëindigen. Zaterdag a.s. is de volgende tegenstander DIOS sv uit Nieuw Vennep. De wedstrijd aldaar begint om 14.00 uur. Maar eerst is er dinsdag nog de oefenwedstrijd thuis tegen XERXES-DZB. De aanvang op Zegersloot is 20.30 uur.

WiSp en met dank voor de gemaakte foto’s door Hans Zuijdam.