Voorsprong glipt in de laatste minuten toch door de vingers.

...

Divisie 6 E

27 januari 2024 14:15

T. van Beek

Bijna gelijktijdig met het langzaam steeds frisser wordende weer glipte ook de overwinning door de vingers van O18-1. Uiteindelijk moest het genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Door de vele blessures kreeg O18-1 hulp van een viertal O17-1 spelers die nog niet aan de bak hoefden deze middag. Met een lekker zonnetje erbij werd een begin gemaakt aan de ontmoeting tegen FC Lisse. FC Lisse die vanaf de aftrap direct al veel dreiging had en waar ARC veel moeite mee had. De eerste serieuze kans was dan ook voor FC Lisse die in de 5e minuut gelukkig voorlangs ging en geen schade aanrichtte. Rond minuut zeven is het Olivier die een fraaie pass op Sven geeft. Deze kopt de bal door naar Milan die helaas zijn schot gepakt zag worden door de Lisse doelman. Ook Lisse krijgt hierna een kans middels een aanval over links die hun kans helaas net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. ARC doet gelijk iets terug maar een inzet van Sven wordt tot hoekschop verwerkt, die vervolgens niets oplevert. Het spel golft in deze fase op en neer waarin ARC beter grip krijgt op het spel. Ook Jauke moet met een goeie save erger voorkomen. De strijd op het middenveld levert soms pittige duels op. Milan krijgt geel voor een iets te felle tackle. ARC krijgt kansjes maar doelpunten levert het nog niet op. Maar rond minuut 30 is het wel raak met een mooie aanval over links. Thomas (O17-1) geeft de bal goed voor op Sven die alleen voor de Lisse doelman komt en schiet vervolgens hard via de doelman de 1-0 in de korte hoek binnen. ARC controleert nu beter de wedstrijd. In de 40e minuut is er een vrije trap toegekend aan ARC. Milan schiet vanaf ca. 25 mtr. helaas in de handen van de Lisse doelman. Zo gaat de rust in met en 1-0 voorsprong.

Na rust komt Julian in het veld voor Thomas. Jauke heeft wederom een prima onderschepping. Beide ploegen willen natuurlijk met winst huiswaarts keren en de duels worden met veel energie aangegaan. Hiervoor krijgt ook FC Lisse geel voorgeschoteld voor een overtreding op Daan. Zine krijgt rond de 57e minuut een kans maar echter zonder resultaat. In minuut zestig wordt er gewisseld. Daan die het heel lastig had wordt gewisseld voor Stef. En Tim gaat er uit voor Lucas. In de 62e minuut is Jauke alert op een vrije trap van Lisse. Ook Sven krijgt geel voor het wegduwen van zijn tegenstander rond de 65e minuut. Lisse dat steeds sterker wordt dringt steeds meer aan. Zine maakt plaats voor Youssef. Jauke die er alles aan doet om de “0” te houden heeft weer een prima onderschepping. Bij dit duel raakt hij enigszins geblesseerd maar hij verbijt toch te pijn en gaat door. In de 80e minuut kruipt ARC door het oog van de naald als bij een inzet van Lisse de bal via de paal in het veld terug komt. In de 85e minuut krijgt ARC het deksel toch nog op de neus als Lisse de gelijkmaker scoort. Maar voorafgaand aan dit doelpunt had de scheidsrechte best voor een overtreding op een ARC speler kunnen fluiten maar deze besloot in al zijn wijsheid door te laten spelen. Youssef nog maar kort in het veld moet na een duel aan de zijlijn helaas het veld ruimen wegens een opgelopen enkelblessure. Alleen reserve doelman Julian Dijksman (O17-1) kon nog als wissel worden ingebracht. ARC probeerde in de slotfase nog de winst naar zich toe te trekken. Dit leverde in de 90e minuut nog geel op voor Boy. Door de vele blessurebehandelingen voegde de scheids nog 5 minuten extra speeltijd toe. Beide teams konden in deze minuten niets meer aan de stand veranderen en zo verliet ARC vergezeld van de ondergaande zon teleurgesteld het veld, omdat het de lang gekoesterde 1-0 voorsprong niet over de streep heeft kunnen trekken. In denk dat we achteraf, gezien het spelbeeld ook tevreden moeten zijn met slechts één schamel puntje. Dinsdagavond wordt er op Zegersloot geoefend tegen FC Skilzz uit Den Haag. De aanvang is 20.30 uur. En dan is er zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen BSC’68 uit Benthuizen. De aftrap op Sportpark “Ons Nieuwe Erf” is om 12.00 uur.