Bloemerd 2
2353BZ
LEIDERDORP
tel. 071-5893450

Nadat verleden week een prima oefenwedstrijd tegen Spartaan’20 met 5-4 werd gewonnen was iedereen er van overtuigd dat vandaag RCL ook op een nederlaag zou worden getrakteerd. Maar op een zonovergoten “zeer warm” Sportpark De Bloemerd zakte ARC volledig door het ijs. Het begin van de wedstrijd zag er nog hoopvol uit. Door de vele blessures moest O18 weer een beroep doen op O17 spelers. Daan, Stef en Jesper starten in de basis. Het was Stef die in de 4e minuut op aangeven van Milan de 0-1 maakte. ARC krijgt met pogingen van Tim en Zine snel de kans om de voorsprong te vergroten maar beide spelers zagen hun poging door de paal teniet gedaan worden. Hierna komt RCL er steeds meer gevaarlijker uit. Sven moet een aantal keren handelend optreden om erger te voorkomen. Wat ARC hierna liet ziet zien zag er soms erg amateuristisch uit. Het wachten is op de gelijkmaker van RCL. ARC kruipt 2x achtereen door het oog van de naald. Op slag van rust voorkomt Philemon met een prima verdedigende actie dat er met een 0-1 stand de rust wordt in gegaan.

Daan wordt gewisseld voor Levy. Bij de start van de 2e helft is er al vrij snel een verdedigingsfout van ARC waardoor RCL op gelijke hoogte kan komen. Sven komt in de plaats van Jesper. ARC herpakt zich een beetje. Stef ziet zijn poging over gaan. Ook Tim komt in een scoringspositie maar schiet ook over. Tim krijgt ook nog geel voor een pittige overtreding. In de 59e minuut is er weer slippertje in de ARC verdediging dat gelukkig nog goed afloopt maar een minuut later wordt uit een hoekschop door RCL de 2-1 binnen gekopt. In minuut 65 is het weer raak voor RCL. Nadat Sven 2x erger wist te voorkomen moet hij bij de volgende inzet van RCL capituleren waarbij het de stand op 3-1 brengt. Levy probeert het met 2 pogingen maar helaas zonder doelpunten. Kort hierna verkleint ARC de achterstand, echter deze goal werd door een RCL speler in eigen doel gewerkt. Bij de 3-2 stand kreeg Zine in de 87e minuut nog een dot van een kans maar deze werd met een werkelijk fantastische redding van de RCL doelman onschadelijk gemaakt. En dan is er in de slotfase nog een discutabel moment waarin Sven alles op alles zet om een doelpunt te voorkomen. Bij deze actie zou de bal over de doellijn zijn gegaan waarop de scheidsrechter resoluut naar de middenstip wees en niet meer op zijn besluit terug kwam. Sven reageerde hierover furieus omdat hij het niet met deze beslissing eens was. Dit leverde ook nog geel voor Sven op. ARC ging met een eigenlijk beschamende 4-2 nederlaag huiswaarts. Ondanks de wat negatieve berichtgeving over deze wedstrijd wil ik toch de fantastische inzet van de O17 spelers benoemen. Zonder ook iemand maar te kort te doen wil ik Stef een grote pluim geven voor zijn tomeloze inzet deze middag. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij FC Lisse. FC Lisse wist deze middag Meerburg met 5-0 te verslaan. Wellicht kan ARC zaterdag FC Lisse nog pijn doen om het kampioenschap uit te stellen. Maar dan zal ARC wel heel anders voor de dag moeten komen dan dat het gisteren deed. De wedstrijd in Lisse begint om 13.00 uur.