Broekveldselaan 2
2411NL
BODEGRAVEN
tel. 0172-614959

Eindelijk weer eens mooi zonnig voetbalweer waar iedereen naar heeft uitgekeken. Stef mag in de basis zijn opwachting maken. Na het eerste fluitsignaal keken beide teams de kat uit de boom. Het was Stef die na 9 minuten de eerste kans namens ARC kreeg. Hij kwam echter een teenlengte tekort om te kunnen scoren. Maar in de 15e minuut is het wel raak. Julian gaat er op rechts als een sneltrein vandoor en laat de verdedigers van Rohda zijn hielen zien en scoort vervolgens snoeihard in de verre hoek de 0-1. In de 18e minuut krijgt Stef wederom een kans maar kan niet de juiste richting vinden om te scoren. Hierna krijgen vervolgens Zine en Milan kansen om te scoren, maar ook hun vizier mist de juiste richting om doel te treffen. De eerste 25 minuten heeft ARC niets te vrezen van Rohda. In de 27e minuut krijgt Rohda dan de eerste serieuze kans, maar gelukkig wordt deze poging overgeschoten. De volgende kans is voor Zine maar schiet vanaf ca 18 mtr. over het doel. Het eerste half uur heerst ARC, maar het had best wel met 0-3, nee eigenlijk al had moeten staan. Milan wordt hardhandig van de bal gezet en dat komt de Rohda-speler terecht op geel te staan. Dan gaat Rohda ook op de aanval spelen en wordt het voor ARC toch gevaarlijker worden. Jauke redt op een gevaarlijke aanval van Rohda. Kort hierna weer een kans voor Rohda maar deze wordt overgeschoten. Niet veel later weer een kans voor Stef maar weet vanaf ca 11 meter niet te scoren omdat de bal over gaat. Kort voor rust moet Jauke met een prima actie erger voorkomen. Zo gaat de rust in met een krappe 0-1 voorsprong.

ARC begint de tweede helft niet scherp genoeg zodat de trainer hierop al vrij snel wissels gaat inbrengen. Nabil en Lucas komen er in de 52e minuut in voor Milan en Kindyee. De hardwerkende Stef geeft Zine de bal maar hij weet niet tot scoren te komen. Kort hierna wordt de moegestreden Stef met heel veel meters in de benen gewisseld voor Youssef. Hierna ontstaan er voor beide doelen kansen die eigenlijk doelpunten op hadden moeten leveren. Het mag een wonder heten dat ARC met veel hangen en wurgen de 0-1 voorsprong weet te controleren. Rohda krijgt wederom geel voor het onderuit halen van Julian. De toegekende vrije trap wordt door Zine hoog over geschoten. In de slotfase krijgt Julian nog geel voor het dom wegtrappen van de bal. Alles wat ARC is snakt naar het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter. En als dat eindelijk te horen is, haalt iedereen dan ook opgelucht adem. Ik heb in mijn 64- jarige voetbal historie zelden een duel mogen aanschouwen waar zoveel doelkansen zijn, waaruit niet gescoord wordt. Voor ARC natuurlijk wel belangrijk dat ze wel werden gecreëerd. Als ik alle kansen had moeten weergeven dan had dit verslag veel langer uitgevallen. Om toch positief te eindigen moeten we dolblij zijn met de drie punten. Dit was ook hard nodig want beide concurrenten Meerburg en FC Lisse wonnen ook hun wedstrijd met respectievelijk 2-0 en 7-0. Zaterdag is er de thuiswedstrijd op Zegersloot tegen sv Dios uit Nieuw-Vennep, waar het aanvangstijdstip op 14.30 uur staat. Als ARC dan een derde van de kansen weet te benutten die het tegen Rohda kreeg dan moet er toch minimaal een zevenklapper haalbaar zijn. We gaan het zien. Tot dan.