Hans Ecklplein 1
2382AZ
ZOETERWOUDE
tel. 071-5410492

Met een lekker zonnetje, maar vergezeld van een straf diagonaal staande wind begon de ontmoeting bij Meerburg. Na het laatste fluitsignaal waren er voor ARC alleen maar donkere wolken en frustraties na het teleurstellende verlies. De afgelopen week is er voortdurend op gehamerd dat iedereen meer dan 100% inzet moet tonen tegen Meerburg. Dit advies moet volgens mij ook bij Meerburg gegeven zijn, want die namen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen waar ARC het soms heel moeilijk mee had. Al na ca 30 seconden kruipt ARC al door het oog van de naald. Sven weet met veel moeite de bal uit zijn doel te houden door er een hoekschop van te maken, die gelukkig vervolgens geen doelpunt voor Meerburg oplevert. In minuut 2 een bijna identieke situatie waar de bal nog net voor de lijn uit het doel werd gehouden. ARC wordt voortdurend verrast door de speelwijze van Meerburg. In minuut 5 probeert ARC iets terug te doen. Een onterecht toegekende hoekschop belandt op het dak van het Meerburg doel. En dan is er in de 8e minuut de eerste serieuze kans als Milan zijn schot rakelings over het Meerburg doel ziet gaan. Maar in de 9e minuut redt Gijs met een uiterste krachtinspanning de bal van doellijn. Seconden later heeft ARC weer alle geluk van de wereld als de bal rakelings over het doel van Sven wordt geschoten. ARC komt hierna wel iets beter in de wedstrijd. In minuut 13 probeert Zine met een diagonaal schot de Meerburg doelman te verrassen maar deze houdt op fraaie wijze zijn doel schoon. Twee minuten later gaat een schot van Meerburg een meter naast over de achterlijn. In de 18e minuut wordt Nabil op ca. 20 meter van het Meerburg doel onderuitgehaald. Omdat Dean geblesseerd aan de kant moest blijven, ontfermt Zine zich over de bal. Met een werkelijk fantastische gemikt schot verdwijnt de bal via onderkant lat tegen de touwen. Vreugde over 1-0 voorsprong is echter van heel korte duur want nog geen minuut later is de stand weer gelijk als Meerburg met een soortgelijke situatie de bal tegen de touwen jaagt. De razendsnelle uitvallen blijven ARC zorgen baren. Sven moet alle zeilen bij zetten om erger te voorkomen. Maar in de 38e minuut moet hij toch capituleren als hij de 2-1 uit het net moet halen. Met veel pijn en moeite wordt met deze stand de rust bereikt. Het mag duidelijk zijn dat de trainer totaal niet tevreden was over het vertoonde spel in de eerste helft. De toespraak in de rust werpt zijn vruchten af want ARC komt met een heel andere instelling scherp het veld in. Philemon komt er in voor Gijs. In de 59e minuut moet Boy met nekklachten geblesseerd het veld verlaten. Kindyee neemt zijn plaats in. ARC komt beter in het spel maar blijft onrustig aan de bal zodat het kort achter elkaar 2x goed wegkomt. De duels worden pittiger want ook Meerburg heeft het in de deze fase lastig. De scheidsrechter heeft soms moeite om de sommige duels op de juiste waarde te schatten. In de 63e minuut komt Zine op een pass van Lucas teenlengtes te kort om gevaarlijk te kunnen worden. In de 67e minuut is er buitenspelsituatie die zowel door onze grensrechter als ook door de scheidsrechte niet goed wordt beoordeeld waardoor de 3-1 tot stand komt. Ook Youssef komt in het veld voor Julian. Jammer want ARC kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. In minuut 69 gaat Sven heel goed door na een ARC aanval en weet de achterstand weer terug te brengen als hij van dichtbij de 3-2 scoort. ARC dat zeker nog mogelijkheden ziet om langszij te komen, lukken helaas niet. Milan wordt bestraft voor een pittige overtreding. Meerburg voelt ook de dreiging dat ARC er nog alles aan doet en bedenkt diverse situaties om tijd te rekken waar de scheidsrechter totaal niet tegenop trad. Niet alleen de spelers probeerden het spel te beïnvloeden, maar ook de Meerburg grensrechter deed in mijn ogen ook een niet onbelangrijke duit in het zakje. Een inzet van Sven wordt onderschept door Meerburg doelman. Een vrije trap van Zine op de punt 16 van Meerburg wordt door Lucas naast gekopt. Sven moet ook handelend optreden op een inzet van Meerburg. Rond minuut 90 krijgt Olivier geel voor protesteren op een genomen beslissing. Als doelman Sven daar verhaal over wil halen krijgt hij ook daarvoor geel. Volgens mij had scheidsrechter niet zijn beste dag vandaag, want in mijn ogen voelde hij totaal het belang van deze wedstrijd niet aan door hier pietluttig tegen op te treden. En dan is er in de veel te weinig toegekende blessuretijd nog een dot van een kans van Sven om de eindstand nog wat dragelijker te maken, maar hij ziet zijn poging over gaan. Veel te vroeg maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Op basis van de inzet van ARC in de 2e helft kon het deze nederlaag helaas niet voorkomen. Frustraties over de te weinig toegekende tijd komt de trainer ook nog op geel te staan. Frustraties te over maar ARC moet eerst de schuld maar eens bij zichzelf gaan zoeken en niet bij de tegenstander of bij andere voetbalweerstanden. Laten we ons zelf maar eens goed een spiegel voorhouden, want als met deze instelling de wedstrijd tegen Rijnvogels wordt aangegaan kan het wel eens een heel sombere middag gaan worden op Zegersloot a.s. zaterdag, waar om 14.15 uur de aftrap is.