ARC JO18-1

-

Montfoort JO18-1

10 oktober 2023 20:30

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag bij Quick Boys oefende O18-1 tegen de O19-1 van Montfoort. Door blessureleed kon ARC niet op volle sterkte aantreden. In een wat andere speelstijl dan dat het normaal gewend was begon het aan de wedstrijd. In de 4e minuut was er de eerste serieuze aanval via Kindyee die vanaf ca 25 mtr. een schot afvuurt maar dat uitstekend gepakt wordt door de Montfoort doelman. In de 6e minuut is er een prima cross-pas op Milan die voorgeeft op Sven die zijn poging tot hoekschop verwerkt ziet worden. Hieruit schiet Nabil vanaf de hoek 16 meter-gebied in de handen van de keeper. De wedstrijd is redelijk in evenwicht. Een Montfoort aanval moet Sven met een uitstekende ingreep van Montfoort van het scoren afhouden. Montfoort dat sterker wordt trekt ten aanval. In de 20e minuut is de overmacht van de Montfoort aanval teveel voor Olivier. Sven probeert tot 2x toe erger te voorkomen maar moet uiteindelijk toch capituleren. Zo komt ARC op een 0-1 achterstand. ARC komt via Sven op links 1 op 1 voor de doelman die vervolgens de korte hoek goed afdekt waar in Sven probeert te scoren. In dezelfde minuut ziet Nabil zijn poging naast gaan. Julian en Zine komen er in voor Sven en Youssef. Na deze wissel is de ARC verdediging niet alert genoeg en de nummer 10 van Montfoort maakt hier gebruik van en scoort de 0-2. In de 33e minuut is het wederom Montfoort dat op rechts door de linies heen breekt en laat de Montfoort aanvaller zonder het hem lastig te maken de 0-3 maken. ARC weet zich eigenlijk geen raad met de spelwijze van Montfoort en komt in deze fase nog maar sporadisch tot een aanval toe. Een poging van Milan vanaf ca. 30 mtr. gaat ver naast. Na rust komt Youssef er in voor Tim. ARC dat na rust weer anders gaat spelen krijgt al vrij snel een kans Maar Milan schiet in het zijnet. ARC lijkt zich redelijk herpakt te hebben. In de 51e minuut probeert Gijs vanaf te 30 mtr. te scoren. Dit lukt helaas niet maar uit het vervolg komt de bal voor de voeten van Milan die de 1-3 binnenschiet. Mogelijkheden zijn er ook voor Boy die zijn 2 pogingen gepakt ziet worden door de Montfoort doelman in de 52e en 55e minuut. ARC controleert nu in deze fase de wedstrijd. Een poging van Milan in de 57e minuut die met te weinig kracht een schot geeft is te weinig om de Montfoort doelman te verslaan. Uit de tegenaanval moet Sven handelend optreden. Een poging van Nabil in de 62e minuut gaat helaas naast. In de 68e minuut komt Montfoort met een aanval over rechts op een 1-4 voorsprong. Hierna komt Tim erin voor Milan. Sven maakt hierna een doelpoging van Montfoort onschadelijk. Julian gaat in de 79e minuut op links prima door maar schiet recht in de handen van de Montfoort doelman. Sven voorkomt vervolgens weer een Montfoort doelpunt. In de 82 minuut ziet Gijs zijn schot op de lat terecht komen zonder gevaar op te leveren. Hierna geeft Nabil de bal af op Zine maar die schiet naast. In de 85e minuut gaat Julian op links weer goed door en ruikt zijn kans en schiet prima de 2-4 binnen. In de 88e minuut kreeg Nabil nog een kans om de achterstand te verkleinen maar schiet helaas naast. Kort hierna klonk het laatste fluitsignaal. ARC speelde een zwakke eerste helft waar het zelden goed tegenstand kon bieden. In de tweede helft krabbelt ARC op en laat hierin helaas toch ook zien dat het beter met de geboden kansen zal moeten omgaan.