Anoniem

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Wellicht is Houdini niet echt bekend bij de jongeren, maar bij de ouderen weet denk ik iedereen wel dat het de ontsnappingsheld was in de meest moeilijkste situaties. De wedstrijd tegen Zeeburgia leek hier ook wel veel op. Wellicht een schier onmogelijke opdracht werd door onze boys met bloed zweet en af en toe veel billenknijpen uiteindelijk met een 3-2 overwinning over de streep getrokken. Om het ongelofelijke waar te maken zou en moest er in ieder geval gewonnen worden. En dan maar hopen dat de naaste concurrent steken laat vallen. ARC begon deze middag scherp aan de wedstrijd. Philemon moest in de 5e minuut met een uitstekende ingreep erger voorkomen. En niet veel later moest Sven ook aan de bak met een prima redding. En dan is er in de 7e minuut een overtreding begaan door Zeeburgia op ca. 20 meter van het doel. Dean neemt plaats achter de bal en schiet met akelige precisie de bal net onder de lat tegen het net. Vergelijkingen met wereld beroemde vrije trap specialisten doen dan gelijk de rondte. ARC krijgt hierdoor nog meer zelfvertrouwen. Rond minuut 20 is Milan niet erg gelukkig met zijn pogingen die net naast en over gaan. Ook doelman Sven heeft ook alle geluk van de wereld, want niet veel later brengt de lat redding op een poging van Zeeburgia. ARC laat zien dat het gelijkwaardig, zo niet beter is dan Zeeburgia. In minuut 40 is Zegersloot een gekkenhuis. Sven die een fraai hakballetje geeft op Julian die vervolgens heel zelfzeker de Zeeburgia doelman in de korte hoek het nakijken geeft door de 2-0 tegen het net te drukken. Een werkelijk ongekende weelde voor onze jongens. Maar net voor rust wordt deze weelde wreed verstoord. Een afstandsschot van Zeeburgia, gedragen door de wind wordt Sven te machtig en bal verdwijnt in het doel. Zo gaat er gerust worden met een dik verdiende 2-1 voorsprong.

ARC blijft in de 2e periode ook goed spelen. Maar het blijft oppassen voor de supersnelle voorwaartsen van Zeeburgia. In de 53e minuut schiet Zeeburgia net voorlangs het doel waar de bal via een ARC been over de achterlijn gaat. Gelukkig levert de hoekschop niets op. In minuut 56 geeft Milan de bal af aan Sven die via de doelman tot hoekschop wordt verwerkt. Uit deze hoekschop wordt de bal door een Zeeburgia verdediger van richting verandert. Met veel kunst en vliegwerk kan de Zeeburgia doelman nog een doelpunt voorkomen. Maar 3 minuten later is het dan wel raak voor ARC. Op aangeven van Dean ontvangt Milan de bal die zich niet bedenkt en de 3-1 voor zijn rekening neemt. Uitzinnige vreugde op het veld en bij het publiek. Wie had dit gedacht. Zeeburgia raakt wat gefrustreerd en ontvangt voor een iets te pittige overtreding geel. Zeeburgia blijft gevaarlijk aandringen. Een schot kan door Sven nog worden gekeerd maar uit de rebound is het wel raak en scoort Zeeburgia de 3-2 aansluitingstreffer in de 70e minuut. Wederom laat ARC zich hierdoor niet uit het veld slaan en blijft waar het kan de aanval zoeken. In de 75e minuut krijgt Sven een kans maar ziet zijn inzet tergend langzaam naast de verkeerde kant de paal achtergaan. Niet veel later krijgt Sven de bal via Dean aangespeeld maar schiet helaas over. De laatste 15 minuten stijgt de spanning naar het kookpunt. Kyan komt erin voor Youssef. Er blijven kansen komen voor ARC. In minuut 81 schiet Lucas helaas niet zuiver genoeg. In minuut 82 kan de Zeeburgia doelman een inzet van Milan met veel moeite de bal onder controle krijgen. In minuut 83 pakt de Zeeburgia doelman wederom een schot van Milan, ditmaal nu wel klemvast. Kindyee komt erin voor Sven. Kindyee die direct de draad goed oppakt en in verdedigend opzicht puik werk verricht met een paar prima ingrepen. Ook Zeeburgia grijpt iedere mogelijkheid aan om er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Een doelpoging van Zeeburgia gaat gelukkig net naast. Iedereen bij ARC snakt naar het laatste fluitsignaal. In de slotseconden probeert Dean nog met een schot doel te treffen maar zijn poging verdwijnt over de achterlijn. Niet veel later klinkt eindelijk het verlossende eindsignaal. Met een BIG Smile op de gezichten wordt deze overwinning uitbundig gevierd bij zowel spelers als ook bij het publiek. En als later bekend wordt dat Forresters ook heeft verloren dan blijft er altijd nog de reddingsboei om uit de gevarenzone te geraken. Ook nu blijkt maar weer eens dat alles nog mogelijk is. Nu maar hopen dat onze eindsprint niet te vergeefs is geweest. Volgende week speelt Foresters tegen koploper Hoofddorp. Als we zaterdag Buitenveldert weten te verslaan en Hoofddorp wint van Foresters dan is er op 9 december op Zegersloot de slotkraker tegen Foresters. Een mooier affiche kun je toch niet bedenken. Met het vertoonde spel van de afgelopen weken kunnen we van iedere tegenstander winnen. Het is nu aan de spelers om het te laten zien. Dinsdag wordt er nog geoefend uit bij PVCV in Vleuten. De aanvang is 20.30 uur.