Kruislaan 244
1098SM
AMSTERDAM
tel. 020-6942741

Ondanks dat Zeeburgia vanaf het eerste fluitsignaal ARC onder druk zette was het toch ARC dat ook kansen kreeg. Een schot van Milan vanaf ca. 25 meter kwam in handen van de Keeper. In minuut 10 werd een overtreding op Dean begaan op ca 25 mtr. van het doel. Uit de toegekende vrije trap kwam geen succesvol vervolg. Uit een toegekende hoekschop schiet Zine helaas naast het doel. Er ontstond een boeiend duel in deze fase van de wedstrijd. In de 23e minuut komt Zeeburgia er razend snel uit maar de doelkans verdwijnt gelukkig over het doel. Zeeburgia krijg na een goed half uur spelen steeds meer grip op het spel. Olivier houdt gelukkig een paar keer goed overzicht door prima in te grijpen. Maar in de 33e minuut komt een slordigheid in onze verdediging ARC duur te staan waaruit Zeeburgia kan profiteren en de 1-0 kan maken. En een kleine 4 minuten later is het 2-0 omdat er wederom niet goed wordt opgelet. ARC geeft niet op en uit een fraaie aanval wordt het schot van Youssef via de Zeeburgia doelman tot hoekschop verwerkt die echter geen succes brengt voor ARC. Niet veel later wordt er afgefloten voor de rust bij een 2-0 stand. In de rust werd nog maar weer eens benadrukt de onachtzaamheid bij verdedigend niet goed uitgevoerde taken en gemaakte afspraken. Sven redt na rust met een fraaie save en voorkomt zo een grotere achterstand. Na een kleine 10 minuten spelen komen Sven, Nabil en Kyan in het veld voor Yousseff, Julian en Lucas. In de 56e minuut wordt Gijs uitgespeeld en scoort de 3-0. Boy komt er in voor Gijs. Er komt geel voor Zeeburgia na een iets te forse overtreding op Nabil. Kindyee komt er in voor Tim. Rond minuut 75 is er wederom een uitval van Zeeburgia waaruit de 4-0 wordt gescoord en de kans op een tegendoelpunt wordt met het verstrijken van de tijd steeds minder. En in de laatste 10 minuten loopt Zeeburgia nog verder uit en vergroot zo de voorsprong in de 81e en 87e minuut naar respectievelijk 5-0 en 6-0. Zo blijft ARC na 3 competitie ronden nog steeds met lege handen staan. Dinsdagavond is er de oefenwedstrijd op Zegersloot tegen Buitenboys uit Almere om het moreel weer wat op te vijzelen want zaterdag staat er wederom een loodzware uitwedstrijd te wachten. Dan is in Hoofddorp de plaatselijke s.v. de tegenstander die Buitenveldert afgelopen zaterdag op een thuisnederlaag trakteerde. Het mag duidelijk zijn dat de messen deze week, met het spreekwoordelijke “vlijmscherp” zullen worden geslepen. Een betere motivatie lijkt me tegen een tegenstander als Hoofddorp dan ook volledig overbodig. De wedstrijd in Hoofddorp op Sportcomplex de IJvelden begint zaterdag om 10.30 uur.