Baron de Coubertinlaan 1
1034ZK
AMSTERDAM
tel. 020-6316433

Los van de andere wedstrijden moest en zou ARC vanmiddag met 3 punten op zak huiswaarts keren wilde het nog een kans hebben om degradatie te ontlopen. Dat het deze middag niet makkelijk zou gaan worden mag duidelijk zijn. De eerste 10 minuten waren voor ARC. Er ontstonden wat mogelijkheden maar tot echte scoringskansen kwam het niet. De eerste serieuze kans was voor Milan die met een afstandsschot helaas over schoot. Ook de Volewijckers dat sterker wordt in deze fase, krijgt in de 34e een kans maar Sven weet zijn doel schoon te houden. Een minuut later is er weer een kans voor de Volewijckers maar gelukkig gaat deze poging rakelings over de kruising achter. Even later wist Sven wederom met een redding de Volewijckers van het scoren af te houden. Niet veel later krijgt Tim geel voor protesteren nadat tegen hem een overtreding was begaan. De rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

Uit voorzorg wordt Tim gewisseld voor Nabil. ARC komt goed uit de kleedkamer. In de 47e minuut schiet Julian recht in de handen van de Volewijckers doelman. In de 49e minuut is het wel raak voor ARC. Dean die goed doorgaat geeft vervolgens de bal af aan Youssef die weer aan Julian doorgeeft, die dan nog een verdediger passeert en de verdiende 0-1 scoort. Niet veel later gaat Julian weer alleen op de keeper af die helaas de bal nog van richting kan veranderen om een bijna zekere 0-2 achterstand te voorkomen. Een overtreding op Olivier wordt ook bestraft met geel. ARC heerst in deze fase. In 60e minuut is er een fraaie kans voor Milan maar de Volewijckers doelman kan met zijn voet nog pareren. Youssef schiet vervolgens in de handen van de keeper. In de 75e minuut is er de kopkans van Olivier die helaas net naast gaat. De Volewijckers komt gevaarlijk terug en ziet een kopkans rakelings over de kruising gaan. In de 80e minuut houdt Sven met een fenomenale redding ARC op de been door de bal over het doel te ranselen. Dan zijn er voor beide teams nog mogelijkheden om nog iets aan de stand te veranderen. In minuut 85 kan Julian zijn schot niet genoeg kracht meegeven om de Volewijckers doelman te verschalken. In de 89e minuut ziet Milan zijn schot vanaf ca 20 meter helaas over gaan. Maar ook de Volewijckers onderneemt nog van alles in de extra toegevoegde tijd nog met 2 pogingen om de wedstrijd te gaan winnen. Maar onze rots in de branding Olivier maakt de beide mogelijkheden met 2 uitstekende, gewaagde ingrepen onschadelijk. Zo behaalde ARC deze noodzakelijke 3 punten om in ieder geval nog hoop te houden. Nadat ook de uitslagen van de andere wedstrijden bekend werden moet ARC in de laatste 3 wedstrijden alle geluk van de wereld krijgen om nu nog degradatie te ontlopen. Maar in de voetballerij zijn er wel meer gekkere dingen gebeurd. We gaan het zien. Zaterdag is op Zegersloot titelkandidaat Zeeburgia de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en staat gepland op Veld 1. Zoals altijd belooft ook dit weer een enerverende wedstrijd te worden waar de sportieve vonken er vanaf zullen spatten.