...

Divisie 5 A

9 september 2023 14:15

M.E. Bruning

Op een broeierig Sportpark Zegersloot was er om 14.30 uur de aftrap van de ontmoeting tegen Buitenveldert. In de eerste fase gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. Aftastend werd er gevoetbald. Tot de 8e minuut, als de verdediging van ARC wordt uitgespeeld en Buitenveldert de 0-1 binnentikt. Kort daarna ranselde Jauke met een prima actie de bal over het doel. Niet veel later is het Yousseff die naast schiet. Kort daarna moet Jauke driemaal handelend optreden om erger te voorkomen als Buitenveldert de druk blijft opvoeren. Rond de 18e minuut wordt het Olivier heel lastig gemaakt en kan zijn duel niet winnen. Zo komt Buitenveldert op een 0-2 voorsprong. 5 Minuten later had Lucas de kans om ARC terug in de race te krijgen maar schiet helaas naast wat eigenlijk een doelpunt had “moeten” zijn. In de 28e minuut wordt de ARC verdediging kinderlijk eenvoudig uitgespeeld zodat Buitenveldert de 0-3 kon aantekenen. Rond de 34e minuut is er uitval van ARC. Sven wordt helaas op het laatste moment nog de voet dwars gezet. De toegekende corner levert jammer genoeg niets op. Waar ARC in de eindfase faalt laat Buitenveldert er geen gras over groeien om wel doeltreffend te zijn. In minuut 37 scoort Buitenveldert de 0-4. Na een wat al te pittige overtreding komt er geel voor Buitenveldert. In de 40e minuut krijgt Lucas weer een kans maar krijgt de bal niet in het doel. Ook Kindyee ziet zijn kopbal over gaan. In de slotfase is het Buitenveldert dat scoort en 0-5 maakt. Om de schade proberen te herstellen komen Zine, Nabil en Tim in het veld voor Sven, Lucas en Boy. Een paar minuten later krijgt Zine al een kans maar schiet hoog over. Jauke moet weer ingrijpen op een uitval een Buitenveldert spits. Een schot van Milan vanaf ca. 25 mtr. word door de Buitenveldert doelman over getikt. De corner levert ook deze keer niets op. Olivier grijpt goed in op een aanval van de voorwaartsen van Buitenveldert. Gijs en Philemon komen er in voor Kyan en Kindyee. Een schot van Buitenveldert komt op de lat. Rond de 65e minuut grijpt Olivier in het strafschopgebied pittig in. Een gele kaart en een penalty tot gevolg. Buitenveldert brengt hiermee de stand op 0-6. Buitenveldert controleert de wedstrijd volledig zonder al te veel inspanningen te doen. Rond de 75e minuut maakt Zine de stand iets dragelijker door een opgezette aanval via Julian de 1-6 binnen te tikken. Te laat probeert ARC nog wat aan de stand te veranderen. Rond de 80e minuut is er de prachtige vrije trap van Dean die via de onderkant van lat ogenschijnlijk over de doellijn zou zijn gegaan. Uit de rebound wordt dan wel duidelijk gescoord echter had de scheidsrechter daarbij buitenspel geconstateerd. Dan is er nog geel voor Buitenveldert voor een overtreding op Julian. Hoewel veel te laat probeert ARC nog van alles. Uit een ARC aanval komt de ver uit zijn doel komende Buitenveldert doelman, buiten het strafschopgebied hands. Met rood moet de doelman dan ook het veld verlaten. Uit de genomen vrijetrap schiet Dean helaas naast. En dan scoort ARC in de slotfase nog de 2-6 door een aanval via Julian, die de bal op Zine geeft en deze kans benut. De veldspeler die voor de doelman kwam hield zijn doel schoon door een schot in de slotminuut klemvast te pakken. Al met al een pikzwarte middag voor O18-1. Het zal toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen wil het niet in een uitzichtloze positie komen. De komende twee loodzware tegenstanders Zeeburgia en Hoofddorp kunnen hier mogelijk als springplank fungeren om uit het dal te geraken. Dat het pittig gaat worden, is een ding dat zeker is. En dat het mogelijk consequenties kan hebben voor sommige spelers kan bijna niet uitblijven. Deze week zal daar zeker meer duidelijkheid over komen.