Bekeravontuur al na 1 wedstrijd voorbij voor O18-1

Sportlust '46 JO18-1

Zwaluwen Jeugd Beker O18 poulefase Groep 1 01

21 oktober 2023 14:30

R.C.P. de Koning

Er werd natuurlijk door de spelers al lang naar dit bekerduel uitgekeken. Je zou er dan ook van mogen uitgaan dat er volop strijd zou worden geleverd, maar die strijd kwam helaas niet altijd vanuit het ARC kamp. Tot minuut 55 mocht ARC nog hoop houden om de 0-1 achterstand om te buigen naar een voorsprong. ARC begon redelijk aan de wedstrijd en in de 3e minuut zag Kindyee zijn schot overgaan. Een minuut later was het Sportlust dat eveneens overschoot. In de 7e minuut was er aanval over rechts via Julian die afgeeft op Sven. Maar die ziet zijn voorzet tot corner verwerkt worden. Deze levert voor ARC helaas niets op. 2 Minuten later spat een genomen vrije trap van Sportlust uiteen op de lat buiten bereik van Sven. Hierna moet Sven nog 2x handelend optreden op inzetten van Sportlust. Maar in de 16e minuut is het dan toch Sportlust dat op een 0-1 voorsprong komt. Philemon die wordt uitgespeeld en uit de voorzet komt de goal tot stand. Uit een corner voor ARC komt de bal bij Olivier die helaas al dan niet via een Sportlust speler naast schiet. Dan vallen er kort na elkaar 2 gele kaarten, te weten voor Julian en Milan. Een beetje pietluttig gegeven door de scheidsrechter maar de spelers hebben dit zeker ook een beetje aan zichzelf te wijten. Sven verricht nog een schitterende save in de 37e minuut en voorkomt daarmee een grotere achterstand. Ook Philemon krijgt een gele kaart. Net voor rust ziet Sven van dichtbij een schot van Sportlust op de paal het veld weer in gaan. De rust wordt gebruikt om alle neuzen weer de juiste richting op te krijgen. Tim en Phil worden gewisseld voor Gijs en Dean. In de 55e minuut is ARC niet bij de les waardoor Sportlust heel simpel de O-2 laat aantekenen. In de 57e minuut Krijgt Julian nog de kans om de achterstand te verkleinen maar schiet in de handen van de Sportlust doelman. Kindyee wordt gewisseld voor Youssef. In de 63e minuut scoort Sportlust al dan niet in buitenspelpositie de 0-3. Nabil komt er in voor Milan. In de 66e minuut is weer raak voor Sportlust dat de 0-4 maakt. Ook bij deze goal stond het positioneel bij ARC weer niet goed. In de 68e minuut tikt Sven een poging van Sportlust tot hoekschop en hieruit kan Sportlust ook de 0-5 binnentikken. De vut is er uit bij ARC. De schaarse pogingen leveren helaas geen doelpunten op. Ook Lucas krijgt nog geel voorgeschoteld. In de 79e minuut schiet Sven nog tegen de keeper op en in de 85e minuut mist ook Youssef nog. En of het al niet genoeg is strooit Sportlust nog wat extra zout in de wonden door in de slotminuut de 0-6 te maken. En zo is voor O18-1 het bekeravontuur weer voorbij. In een slechte laatste fase van de wedstrijd gaf ARC de wedstrijd volledig uit handen en ging Sportlust er met de winst vandoor. En ARC zocht met veel chagrijn de kleedkamer op. Dinsdag oefent O18-1 in Vianen tegen VV Brederodes JO19-1. De wedstrijd op Sportpark Blankensteijn begint om 20.00 uur. Zaterdag is dan de uitwedstrijd voor de tweede competitie ronde uit bij FC Lisse. De wedstrijd in Lisse begint om 13.00 uur.